Kerstliedjes op gitaar spelen

Ook dit jaar wordt het kerstfeest weer gevierd in Nederland en in de rest van de wereld. Het wordt natuurlijk weer een gezellig feest voor jong en oud net als Sinterklaas. Met kerst is het natuurlijk leuk als je verschillende kerstliedjes op de gitaar kunt spelen.

Daarom zullen we in dit artikel naar populaire kerstliedjes kijken die je op de gitaar kunt spelen. Ook laten we aan het einde van het artikel een gitaarles cursus zien waarmee je eenvoudig 12 verschillende kerstliedjes zult leren.

Inhoudsopgave

Waarom kerstliedjes spelen op de gitaar?

Kerst is een van de gezelligste tijden van het jaar. Hierbij nemen veel mensen een kerstboom in huis en versieren hun tuin met lichtjes. Ook voor kinderen is Kerst een erg leuke tijd waarin ze cadeautjes krijgen van de Kerstman.

kersliedjes leren spelen

Om Kerst nog gezelliger en leuker te maken mag natuurlijk kerstmuziek niet ontbreken. Denk hierbij aan nummers zoals “Driving home for Christmas” en “Last Christmas”. Nummers die je al lange tijd op de radio hoort voor Kerst zelf.

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je de leukste kerstnummers op de gitaar kunt spelen. Dit bij de kerstboom samen met familie en vrienden. Hiermee zorg je voor een prachtige kerstsfeer thuis.

Daarnaast is het leren van nieuwe liedjes op de gitaar altijd leerzaam. Dat maakt het spelen van kerstliedjes erg leuk.

Populaire kerstliedjes gitaar

Om je inspiratie te geven voor kerstliedjes die je op de gitaar kunt spelen hebben we een kort overzicht gemaakt van populaire kerstliedjes.

Jingle Bells Rock

Als eerst hebben we het Amerikaanse kerstnummer “Jingle Bell Rock”. Het nummer is door Bobby Helms in 1957 uitgebracht. Hierbij is het nummer gedurende de jaren steeds populairder geworden. 

Santa Claus is Coming to Town

Wanneer Kerst eraan komt, mag natuurlijk “Santa Claus is Coming to Town” niet ontbreken. Het nummer kwam oorspronkelijk uit in 1934 en is geschreven door J. Fred Coots en Haven Gillespie. Nadat het nummer werd uitgebracht was het meteen erg populair en daarmee een groot succes.

Over de jaren heen hebben meer dan 200 artiesten dit nummer opgenomen. Waaronder Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Michael Bublé en The Jackson 5. Met Kerst mag dit nummer zeker niet ontbreken!

All I Want For Christmas

Het nummer “All I Want for Christmas Is You” is geschreven door singer-songwriter Mariah Carey. Daarbij werd het nummer uitgebracht in 1994 waardoor het een stuk nieuwer is vergeleken met andere liedjes op deze lijst.

Uiteindelijk werd het nummer zo een groot succes te zijn dat het in landen waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten een tijd op nummer één stond. Hedendaags hoor je met Kerstmis het nummer nog veel voorbij komen.

Met een geschatte verkoop van meer dan 16 miljoen exemplaren blijft het de best verkochte kerstsingle van een vrouwelijke artiest. Daarbij heeft het nummer ook meer dan 60 miljoen dollar opgebracht.

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Vergeleken met het vorige nummer is “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas” een echte klassieker die veel mensen kennen. Het nummer is geschreven door Meredith Willson en is uitgebracht in 1951.

Ook van dit nummer hebben verschillende artiesten een eigen versie gemaakt waaronder Michael Bublé. Daarbij is dit een erg populair nummer dat je nog elk jaar op de radio hoort.

We Wish You a Merry Christmas

Het nummer “We Wish You a Merry Christmas” komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. De oorsprong van het nummer is niet geheel duidelijk aangezien oude versies van het nummer zo vroeg als 1822 voorkomen.

Wel is het nummer nog steeds erg populair. Het is daarbij vooral ook een mooi opstapje naar oud en nieuw.

Zelf kerstliedjes spelen op de gitaar

Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige kerstliedjes die je op de gitaar kunt spelen. Daarom raden we de gitaarles cursus van Koen aan waarbij je kerstliedjes op de gitaar leert spelen.

Met de cursus zul je 12 kerstliedjes op de gitaar leren spelen waaronder “Jingle Bells”, “Santa Claus is coming to Town” en “Last Christmas”. Dit door middel van 24 instructievideo’s waarbij je bij elk liedje een gitaarakkoorden en tonen uitleg krijgt.

Tijdens de cursus zul je ook leren om je gitaar techniek te verbeteren. Daarnaast kun je de liedjes oefenen op het tempo dat voor jou het beste uitkomt. Hierdoor zul je met Kerst de leukste kerstliedjes kunnen spelen.

Doordat de cursus online is, kun je de liedjes ideaal vanuit huis leren. Daarnaast heeft de cursus met een prijs van € 37,- een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

kerstliedjes cursus

Plaats een reactie