Sinterklaasliedjes op de gitaar leren spelen

Sinterklaas en pieten komen ook dit jaar weer in Nederland. Het wordt natuurlijk weer een gezellig feest voor jong en oud. Met het sinterklaasfeest is het natuurlijk leuk wanneer je sinterklaasliedjes op de gitaar kunt spelen. 

Daarom zullen we in dit artikel kijken naar verschillende sinterklaasliedjes die je op de gitaar kunt spelen. Ook laten we aan het einde van het artikel een gitaarles cursus zien waarmee je eenvoudig 12 verschillende sinterklaasliedjes leert spelen.

Inhoudsopgave

Waarom sinterklaasliedjes spelen op de gitaar?

Elk jaar worden er weer verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en wordt er gezellig gezongen met sinterklaasmuziek. Om de sinterklaasperiode nog gezelliger en vrolijker te maken is het leuk om sinterklaasliedjes te spelen op de gitaar.

Stel je eens voor hoe het zou zijn om sinterklaasliedjes te spelen bij de openhaard samen met familie en vrienden. Hiermee zorg je meteen voor een prachtige sinterklaassfeer, waarmee je natuurlijk als grootste beloning de glimlach van kinderen krijgt. Ook is het leren van nieuwe liedjes als gitarist altijd leerzaam. Dat maakt het spelen van sinterklaasliedjes erg leuk.

Populaire sinterklaasliedjes gitaar

Om je een idee te geven welke liedjes je allemaal kunt spelen op de gitaar hebben we een kort overzicht gemaakt van populaire sinterklaasliedjes.

Sinterklaas kapoentje

Dit is natuurlijk een van de meest bekende nummers. Voor beginnende gitaristen is dit vooral een makkelijk nummer om mee te beginnen. Tijdens “Sinterklaas kapoentje’’ hoef je namelijk maar drie snaren te gebruiken.

Zie de maan schijnt door de bomen

Een leuk nummer om bij de openhaard te spelen is “Zie de maan schijnt door de bomen’’. Dit nummer kwam voor het eerst voor in 1861 en wordt nog steeds gezongen in huiskamers door heel Nederland.

Zie ginds komt de stoomboot

Wanneer Sinterklaas het land binnenvaart vanuit Spanje mag natuurlijk “Zie ginds komt de stoomboot’’ niet ontbreken. 

Sinterklaas is jarig

Wanneer Sinterklaas op 5 december weer jarig is, moet dat natuurlijk gevierd worden. Met het nummer “Sinterklaas is jarig’’ krijg je dat zo voor elkaar.

O, kom er eens kijken

Het is natuurlijk traditie om elk jaar weer schoenen bij de openhaard te zetten. Daar mag natuurlijk het nummer “O, kom er eens kijken’’ niet ontbreken.

De zak van Sinterklaas

Ook is het elk jaar altijd spannend wat voor cadeautjes er worden gebracht door de pieten. Daar past het nummer “De zak van Sinterklaas’’ goed bij.

Zelf sinterklaasliedjes spelen op de gitaar

Wanneer je zelf sinterklaasliedjes wilt spelen op de gitaar, raden we gitaarles cursus van Koen aan. Met deze cursus leer je om 12 sinterklaasliedjes te spelen op de gitaar. Dit door middel van 24 instructievideo’s

Tijdens de cursus zul je leren om techniek te verbeteren en train je op het tempo dat voor jou het beste uitkomt. Daarbij krijg je voor elk sinterklaasliedje een gitaarakkoorden en tonen uitleg video. Hierdoor heb je voor sinterklaasavond op 5 december de leukste liedjes onder de knie.

Doordat de cursus online is, kun je de liedjes ideaal vanuit huis leren. Daarnaast kost de cursus maar € 37,-, wat een erg goede prijs is voor een volledige videocursus waarmee je familie en vrienden een grote glimlach zal bezorgen.

sinterklaasliedjes cursus

Plaats een reactie