Gitaarstandaard kopen

Wil je graag een gitaarstandaard kopen? Dan zullen we je in dit artikel helpen met het vinden van de ideale gitaarstandaard. Het kan namelijk frustrerend zijn wanneer je elke keer een gitaar moet opbergen in een tas of koffer en hierdoor je gitaar niet binnen handbereik is.

Als het aankomt op gitaarstandaards heb je veel verschillende opties op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld standaarden die geschikt zijn voor een enkele gitaar maar ook standaarden waarop je gelijk vijf gitaren kunt plaatsen. In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden en laten we de 5 beste gitaarstandaards zien! 

Inhoudsopgave

Waarom een gitaarstandaard kopen?

Ondanks of je nu één of meerdere gitaren bezit, is het altijd handig om de instrumenten die je gebruikt binnen handbereik te hebben. Je kunt natuurlijk een gitaar bewaren in een tas of koffer, echter neemt dit veel ruimte in beslag en zorgt het ook nog voor een extra stap elke keer wanneer je wilt spelen.

Een gitaar is daarbij natuurlijk een prachtig instrument dat ook zeker getoond mag worden. Met een gitaarstandaard staat je gitaar mooi in een kamer waardoor het ook aantrekkelijk wordt om sneller een liedje te spelen. Zeker als beginnende gitarist zal dit helpen om te blijven oefenen.

Als laatst zorgt een gitaarstandaard ook voor een stukje veiligheid. Wanneer je een gitaar tijdens pauzes tegen een muur of stoel aanzet bestaat een aanzienlijke kans dat je gitaar omvalt en je hierdoor met schade zit. Dit terwijl een gitaarstandaard dit zal voorkomen. 

Gitaarstandaard kopen

Wanneer je een gitaarstandaard wilt kopen is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een standaard die beschikt over voldoende stabiliteit. Daarnaast dient een goede gitaarstandaard ook te beschikken over de nodige schuimvulling op de contactpunten zodat de afwerking van je gitaar mooi blijft.

Voor sommige gitaristen kan draagbaarheid ook nog een factor zijn wanneer je van plan bent om de standaard mee te nemen naar repetities en optredens. De volgende vijf gitaarstandaarden zijn elk goede opties voor gitaristen.

Dimavery gitaarstandaard

Als je direct op zoek bent naar een goede gitaarstandaard voor ook een goede prijs, raden we de Dimavery gitaarstandaard aan. Deze standaard is ideaal geschikt voor de gitarist die altijd en overal zijn akoestische gitaar netjes en veilig wenst te presenteren.

De standaard is gemaakt van staal en betreft een opvouwbaar ontwerp. Hierdoor kun je de standaard ook gemakkelijk meenemen wanneer je jouw gitaar meenemt naar een optreden. Ook zorgt het opvouwbare ontwerp ervoor dat je bijna geen ruimte kwijt bent wanneer je de standaard niet gebruikt.

Als laatst zijn de contactpunten van de standaard gestoffeerd met schuim. Dit zorgt ervoor dat de gitaar veilig op de standaard kan staan en hiermee in optimale conditie blijft. Al met al voldoet dit product aan alle eisen die een goede gitaarstandaard zou moeten hebben.

Afmeting: 7 x 42 cm
Opvouwbaar: Ja
Gewicht: 1Kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,81)

Fender Universal A Frame gitaarstandaard

Voor de elektrische gitaar is de gitaarstandaard van Fender een goede optie. De houders zijn voorzien van een zachte padding zodat de gitaar niet beschadigd raakt. De stand heeft daarnaast stevige poten zodat het bijna onmogelijk is om deze om te laten vallen.

Ook kun je verschillende onderdelen van de standaard in hoogte verstellen. Hierdoor zal de standaard vrijwel altijd geschikt zijn doordat je de standaard specifiek kunt afstellen op jouw gitaar. Zelfs de meest extreem gevormde elektrische gitaren passen op deze standaard.

Wel een nadeel van de standaard is dat hij niet opvouwbaar is. Hierdoor is deze gitaarstandaard een wat mindere keuze wanneer je hem ook wilt gebruiken bij repetities of optredens. 

Afmetingen: 36 x 46 cm
Opvouwbaar: Nee
Gewicht: 2,2kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€36,00)

Dixon/Hamilton gitaar hanger

Natuurlijk kun je een gitaar ook gewoon ophangen aan een muur. Voor veel mensen is dit een interessante keuze aangezien een gitaar hanger minder ruimte in beslag neemt en ook nog wat goedkoper is dan andere gitaarstandaards.

Bij deze hanger zijn de bevestigingsmaterialen inbegrepen zodat je hem direct kunt opvangen. Daarbij kan de hanger praktisch elke gitaar aan ongeacht het gewicht. Wel kan een gitaar hanger estisch wat minder mooi zijn dan een volwaardige standaard. 

Afmetingen: -
Opvouwbaar: -
Gewicht: 216g

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)

Innox IGS 55

Mocht je nu beschikken over meerdere gitaren die je netjes wilt opstellen, dan is de Innox IGS 55 een goede optie! Met deze praktische gitaarstandaard kun je namelijk in één keer vijf gitaren op een rij plaatsen.

De standaard is zowel geschikt voor akoestische als elektrische gitaren en heeft een opvouwbare constructie. Hierdoor is de standaard ondanks het formaat ook geschikt om te vervoeren naar andere locaties en gemakkelijk op te bergen. Wel ligt het gewicht van deze standaard wat hoger.

Verder is de bovenste beugel in hoogte verstelbaar zodat je de instrumenten perfect kunt ondersteunen. Net als andere standaarden beschikt ook de Innox IGS 55 over een schuimlaag op alle contactpunten zodat de gitaren in topconditie blijven. 

Afmetingen: -
Opvouwbaar: Ja
Gewicht: 2kg

Konig & Meyer 17515 Guardian 5

Een andere optie voor meerdere gitaren is de Konig & Meyer 17515 Guardian 5. Dit is een zeer hoogwaardige gitaarstandaard dat ervoor zorgt dat zelfs de gevoeligste gitaren met nitro lak veilig opgesteld kunnen worden zonder dat er enige krasjes of beschadigingen vormen.

De ondersteunende delen bestaan hierbij uit zachte pads. Verder is de gitaarstandaard geschikt voor elk type gitaar en door de rechte achterzijde is de standaard tegen een wand te plaatsen. Ook deze gitaarstandaard is wederom opvouwbaar. 

Wat ook een leuk detail is aan de standaard zijn de opbergvakjes aan de achterkant waar je picks kunt stoppen of capo’s aan kunt klemmen. Dit maakt de Konig & Meyer 17515 Guardian 5 de meest complete gitaarstandaard van deze lijst.

Afmetingen: -
Opvouwbaar: Ja
Gewicht: -

Gitaarstandaard kopen conclusie

Met een gitaarstandaard kopen zul je uiteindelijk in staat zijn om je gitaar netjes te presenteren terwijl je hierdoor ook gemakkelijk de gitaar kunt pakken. Dit zorgt ervoor dat je jouw muziekinstrumenten ten alle tijden binnen handbereik zijn.

Je hebt dus veel verschillende soorten en smaken gitaarstandaarden. We hopen dat je met de vijf standaarden uit deze lijst een beter beeld hebt gekregen van de verschillende opties en mogelijkheden op de markt. Mocht je nog vragen hebben kun je altijd een reactie achterlaten.

gitaarstandaard kopen conclusie

Afmetingen: -
Opvouwbaar: Ja
Gewicht: 2kg

Afmetingen: -
Opvouwbaar: Ja
Gewicht: -

Plaats een reactie