Simpele Gitaar Liedjes

Wanneer je net begint met de gitaar is het lastig om simpele gitaar liedjes te kiezen die je direct gemakkelijk kunt spelen. In dit artikel ontdek je dan ook simpele gitaar liedjes die enkel twee of drie majeur akkoorden gebruiken. 

Beginnende gitaristen kunnen dit soort simpele liedjes met slechts enkele akkoorden makkelijk oppakken. Hierbij is het spelen van nieuwe liedjes erg leerzaam aangezien je met oefening steeds beter zult worden met de gitaar.

Houd er verder ook rekening mee dat als je begint met een liedje leren het niet meteen goed zal zijn. Fouten maken is niet erg, leer ervan en geef vooral niet op. Elke keer wanneer je een liedje zal oefenen zal het steeds makkelijker gaan. 

Inhoudsopgave

Hoe kun je gitaar leren spelen?

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk nog redelijk nieuw met gitaar spelen. Daarmee is het ook gelijk belangrijk om te weten hoe je op een goede manier gitaar kunt leren spelen.

Gitaar leren spelen is een uitdagend proces waarbij het belangrijk is dat je diverse technieken op de juiste manier aanleert. Daarnaast zijn ook zaken als het stemmen van een gitaar, vervangen van snaren, de juiste houding en akkoorden lezen van belang als gitarist.

Natuurlijk kun je les van een gitaarleraar nemen echter kost dit al snel € 800 per jaar. Daarom raden we de online cursus Gitaarles van Koen aan. Met deze gitaar cursus zul je gemakkelijk vanuit huis binnen 22 lessen gitaar leren spelen.

Hierdoor zul je in staat zijn om niet alleen simpele gitaar liedjes maar ook de moeilijkere liedjes op een gitaar spelen. Daarbij kost de cursus slechts € 77 en krijg je ook nog eens toegang tot pdf lesmateriaal, audio’s en een community met gitaristen. Via de onderstaande knop kom je meer te weten over Gitaarles van Koen.

Online Gitaar Cursus

Gitaarles van Koen

Eindelijk alles leren over gitaar spelen met Koen Snoek? Leer op een voordelige manier vanuit huis gitaar spelen in 22 lessen voor slechts € 77.

Simpele gitaar liedjes

De volgende simpele gitaar liedjes zijn ideaal geschikt voor beginnende gitaristen of als je gewoon snel een nieuw nummers wilt leren spelen op de gitaar.

Love on the Weekend – John Mayer

Love on the Weekend is een hit van John Mayer uit 2016. Dit liedje is gemakkelijk te spelen voor iedere gitarist door het eenvoudige patroon en akkoorden. Daarbij zal het liedje je een goede basiskennis gegeven over gitaar spelen en heeft het ook een mooie gitaarriff die leuk is om te spelen.

Eleanor rigby – The Beatles

Als je wel eens eerder naar het nummer Eleanor Rigby van The Beatles hebt geluisterd weet je dat het een relatief kort en repetitief nummer is. Deze herhaling en vloeiendheid van akkoorden maakt het een goed liedje voor beginners. Het liedje gebruikt slechts twee akkoorden. Dit zijn de C majeur en E mineur met een eenvoudig patroon.

Bad Moon Rising – Creedence Clearwater Revival

Dit liedje is een blues achtig nummer met een eenvoudig akkoordenschema. Hierbij gebruik je de akkoorden D, A, G in de progressie die gaat van D | A | G | D. Verder voeg je enkel nog een G-majeur akkoord toe in het begin als je bij het refrein komt van Bad Moon Rising.

I Have a Dream – ABBA

De meeste hebben mogelijk nog nooit van dit liedje gehoord. Dit nummer van ABBA uit 1979 was destijds een erg grote hit. Zelfs wanneer je nog nooit van dit nummer hebt gehoord is het ritme erg makkelijk te begrijpen. Daarnaast gebruikt het nummer slechts drie akkoorden die in een eenvoudig patroon komen.

Counting Stars – OneRepublic

Een iets uitdagender liedje met vier akkoorden is Counting Stars van OneRepublic. Dit is een van de meest succesvolle nummers van de band. Het heeft een erg leuk ritme en is een geweldig nummer om verschillende technieken onder de knie te krijgen. Hierbij zijn de intro en coupletten goede oefeningen voor de vingers.

Three Little Birds – Bob Marley

Dit liedje van Bob Marley zorg meteen van een positieve sfeer en is ook nog eens makkelijk te spelen op een gitaar. Het gebruikt slechts drie grote akkoorden: A, D, en E. Daarbij moet het tokkelen bij dit nummer moet opzettelijk zijn en een eilandgevoel hebben.

Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd

Een oude county song die iedereen wel kent is Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd. Ook dit is een gemakkelijk te leren nummer op de gitaar, dankzij drie gemakkelijke akkoorden: C, D, en G. 

With or Without You – U2

Nog een nummer met vier akkoorden is With or Without You. Het tokkelen van dit liedje met 4 akkoorden is heel eenvoudig. Je kunt hierbij beginnen met het oefenen van de twee barré akkoorden die het liedje heeft. 

Simpele gitaar liedjes spelen tips

Wanneer je simpele gitaar liedjes gaat spelen op de gitaar kunnen de volgende tips helpen om een nieuw nummer sneller onder de knie te krijgen.

  • Speel nieuwe gitaar liedjes eerst sloom. Dit zal helpen om een liedje beter te begrijpen. Zodra je eenmaal het liedje op een laag tempo gemakkelijk kunt spelen, kun je stap voor stap steeds verder gaan versnellen. 
  • Oefen de moeilijke gedeelten van een liedje vaker. Vaak heb je delen van een liedje dat je al snel goed kunt spelen en delen van een liedje die een stuk moeilijk zijn. Focus je dan vooral op de moeilijke gedeelten door deze specifiek extra te oefenen.
  • Zing of neurie mee met een liedje. Dit klinkt misschien als een rare tip maar voor veel gitaristen kan het meezingen of neuriën tijdens een liedje helpen.
  • Kies liedjes uit die je zelf ook echt leuk vindt. Uiteindelijk moet gitaar spelen gewoon leuk zijn en daarmee kun je het beste gewoon nummers kiezen die passen bij jouw smaak en voorkeur. 
simpele gitaar liedjes tips

Gitaartablatuur

Natuurlijk is goede gitaartablatuur ook belangrijk om nieuwe liedjes een stuk makkelijker te leren. Hiervoor raden we GitaarTabs aan. Hierbij krijg je toegang tot een grote database met akkoorden, tablatuur, speeltips en songteksten voor gitaristen.

Deze database bestaat uit duizenden nummers en wordt continu verder uitgebreidt. De nummers kun je leren via de interactieve online media player. Hierbij kun je de tablatuur afspelen en daarbij versnellen of juist vertragen zodat je nieuwe nummers makkelijker kunt leren. 

Je kunt nu de eerste maand GitaarTabs proberen voor slechts € 1. Hiermee kun je ontdekken of interactieve tablatuur wel of niet bij jouw situatie past als gitarist.

Online Tablatuur

gitaartabs beste online gitaarles cursus

GitaarTabs

Krijg toegang tot een uitgebreide database met tablatuur voor de gitaar. Hierbij kun je de interactieve online media player gebruik om makkelijk nieuwe nummers te leren.

Simpele gitaar liedjes conclusie

In dit artikel hebben we simpele gitaar liedjes laten zien die je gemakkelijk kunt spelen als beginnende gitarist. Daarbij hebben we ook gekeken naar hoe je gemakkelijk gitaar kunt leren spelen en welke tips je kunt gebruiken bij het leren van nieuwe nummers.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over makkelijke nummers voor gitaristen. Mocht je meer willen leren over gitaarspelen, gitaren en accessoires neem dan vooral eens een kijkje bij andere artikelen op deze site. 

Plaats een reactie