Makkelijke Gitaarliedjes

Als je op zoek bent naar makkelijke gitaarliedjes om te spelen, is dit de plek! Het kan namelijk als beginnende gitarist moeilijk zijn om nieuwe nummers te leren. Daarom is het belangrijk dat je eerst met makkelijke gitaarliedjes aan de slag gaat, voordat je naar de moeilijkere nummers gaat.

Voordat je begint met lezen van dit artikel, is het van belang dat je al enige kennis hebt over gitaar spelen. Oefen daarom eerst goed de basisakkoorden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van de online cursus ‘Gitaarles van Koen’. Hier zul je in 22 lessen de basis over gitaar spelen leren.

Wanneer je de basisakkoorden beheerst kun je aan de slag met de makkelijke gitaarliedjes in dit artikel. Alvast veel plezier gewenst!

Inhoudsopgave

Makkelijke gitaarliedjes

Voordat we zeven verschillende makkelijke gitaarliedjes laten zien willen we eerst een paar tips geven die je helpen bij het leren van nieuwe nummers! Hierdoor zul je deze gitaarliedjes sneller leren spelen.

Als eerst raden we aan om de nummers in het begin op een laag tempo te spelen. Wanneer je nieuwe nummers namelijk gelijk op volle snelheid gaat spelen, is de kans groot dat je het nummer verkeerd aanleert. Daarom is het aangeraden om nieuwe nummers in het begin rustig te spelen. Zodra je dit onder de knie hebt, kun je gaan versnellen!

Als tweede raden we aan om gitaar te spelen voor een spiegel. Dit klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Door voor een spiegel te spelen zie je meteen wanneer je een verkeerde houding aanneemt. Hierdoor kun je dat meteen corrigeren.

Als laatste tip raden we aan om alleen gitaarliedjes te leren die je zelf ook echt leuk vind. Want gitaar spelen moet uiteindelijk leuk zijn! Door jouw favoriete nummers te spelen zul je makkelijker gemotiveerd blijven en sneller het liedje onder de knie krijgen.

Mocht je nog moeite hebben met gitaar spelen kun je met een online gitaarlescursus gemakkelijk gitaar leren spelen. Hierbij is een online cursus vele malen goedkoper dan lessen volgen van een gitaarleraar. Met de cursus Gitaarles van Koen zul je in 22 lessen gitaar leren spelen.

De cursus wordt gegeven door gitarist Koen Snoek die ruim 28 jaar ervaring heeft. Naast dat je 22 online lessen ontvangt, zul je ook toegang krijgen tot pdf lesmateriaal, audio’s, live webinars en een community met gitaristen. Via de onderstaande knop kun je de volledige cursus volgen voor slechts € 77. Dit terwijl een gitaarleraar vaak € 780 op jaarbasis kost!

Voor nu laten we zeven makkelijke gitaarliedjes zien inclusief YouTube tutorials.

Three Little Birds – Bob Marley

Het is altijd fijn om te weten dat “every little thing is gonna be alright”. Dit liedjes van Bob Marley is erg eenvoudig te spelen en een leuke keuze als je van reggae houdt. Bij het spelen van dit liedje hoef je alleen drie majeur akkoorden: A, D en E te gebruiken.

Met dit positieve nummer breng je een leuke sfeer in de omgeving van jouw gitaar!

Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd

Dit nummer kent iedereen natuurlijk wel. Maar naast dat het een bekend nummer is, is het nummer ook nog eens gemakkelijk te spelen. Oorspronkelijk kwam het liedje uit in 1974 door de rock band Lynyrd Skynyrd.

Doordat je alleen de drie akkoorden: C, D en G hoeft te gebruiken behoort het nummer tot de makkelijke gitaarliedjes. Een ander nummer dat precies dezelfde akkoorden heeft is “Werewolves of London” van Warren Zevin.

The Beatles – Love Me Do 

Ook de legendarische band The Beatles hebben liedjes gemaakt die makkelijk te spelen zijn. Wanneer je ‘Love Me Do’ speelt, heb je slechts twee akkoorden nodig voor het refrein; de G en C majeur akkoord. Verder heb je nog in het nummer de D majeur akkoord nodig.

Hierdoor heb je totaal maar drie akkoorden nodig. Dit maakt het nummer een erg makkelijk liedje om te leren.

Horse with no name – America

Wat ook een erg leuk nummer is ‘Horse with no name’ van America. Het nummer heeft twee akkoorden namelijk: Em en Dadd6Add9. Hoewel de akkoorden moeilijk eruit zien, zijn ze snel te leren.

Dit is hiermee wel een wat meer uitdagend liedje. Maar zeker een erg leuk nummer dat nog steeds tot de makkelijke gitaarliedjes behoort.

Knockin’ On Heaven’s Door – Bob Dylan 

Gemaakt door Bob Dylan en bestaande uit vier makkelijke akkoorden, is ‘Knockin’ On Heaven’s Door’. Oorspronkelijk kwam het nummer uit de western film Pat Garrett & Billy The Kid uit 1973.

Het blijkt dat de akkoorden van het nummer erg makkelijk zijn. Hierbij bestaat het nummer voornamelijk uit de akkoorden G-D-Am vervolgt door G-D-C. Hierdoor is dit liedje goed te spelen.

Wanna Be There – Blessed Union of Souls

Dit nummer van Blessed Union of Souls heeft slechts drie eenvoudige majeur akkoorden; G, C en D. Daarnaast zijn deze akkoorden ook nog een van de makkelijkste akkoorden om te spelen op een gitaar.

Ook dit nummer is een eenvoudig liedje waarmee je kunt beginnen.

Wonderful Tonight – Eric Clapton

Wanneer je wilt proberen om een eerste solo te spelen is ‘Wonderful Tonight’ van Eric Clapton het ideale nummer. Dit door het intro van het nummer.

Toen Eric Clapton het nummer uitgebracht in 1977 was het meteen een succes. Daarbij speelde hij het nummer ook in 1988 voor de zeventigste verjaardag van Nelson Mandela als gastgitarist van de Dire Straits. 

Tabulatuur voor makkelijke gitaarliedjes

We snappen natuurlijk dat het moeilijk kan zijn om een liedje te leren vanuit een YouTube video. Daarom raden we voor tablatuur een abonnement aan bij Gitaartabs

Hierdoor krijg je toegang tot een grote database aan gitaartablatuur. Door middel van de interactieve online media player wordt de tablatuur synchroon afgespeeld aan een muziekvideo. Daarnaast kun je de tablatuur ook nog eens pauzeren, versnellen en verslomen.

Dit maakt dat je met Gitaartabs nummers op een zeer eenvoudige manier kunt leren! Gitaartabs werkt met een abonnement dat je elk moment kunt opzeggen. Momenteel kun je de eerste maand voor maar € 1,- beginnen! Hierdoor kun je kijken of Gitaartabs echt wat voor jou is.

Tabulatuur voor makkelijke gitaarliedjes

Plaats een reactie