Beste Online Gitaarles Cursus

Het volgen van online gitaarlessen is een methode waarmee je gemakkelijk vanuit huis gitaar kunt leren spelen. Echter, heb je tegenwoordig veel verschillende cursussen beschikbaar. Wat is nu precies de beste online gitaarles cursus?

In dit artikel ontdek je 5 opties voor Nederlandstalige online gitaarlessen. Hierdoor weet je precies welke cursussen er allemaal actief zijn op de Nederlandse markt waardoor je makkelijker een keuze kunt maken.

Inhoudsopgave

Waarom online gitaarlessen volgen?

Voor de komst van het internet was het alleen mogelijk om gitaar te leren spelen met een boek of door het nemen van gitaarlessen. Echter, kan leren uit een boek erg lastig zijn en is het nemen van een gitaarleraar erg duur. 

Dit aangezien een gitaarleraar meestal rond de € 15 per half uur kost. Stel je neemt dan een jaar lang les van een leraar ben je al gauw € 780 kwijt. Dit is behoorlijk veel geld dat je ook aan andere zaken kunt besteden.

Een online gitaarles biedt daartegenover de mogelijkheid om vanachter je computer alles over de gitaar te leren. Daarbij komt dat online gitaarlessen vaak stukken goedkoper zijn en je de lessen kunt volgen waar en wanneer het je uitkomt.

Beste online gitaarles cursus

Om inzichtelijk te maken welke cursussen zich op de Nederlandse markt bevinden hebben we de 5 beste online gitaarles cursussen inzichtelijk gemaakt.

Gitaarles van Koen

Een van de populairste online gitaarles cursussen is Gitaarles van Koen. Deze cursus wordt gegeven door de gitarist Koen Snoek en bestaat uit 22 lessen waarin je basis van gitaarspelen onder de knie krijgt.

Daarbij zul je stap-voor-stap worden begeleidt in de cursus op een eenvoudige, motiverende en inspirerende manier. Hierbij krijg je wekelijks een nieuwe les zodat je op de juiste manier en volgorde gitaar leert spelen.

In de cursus komen diverse onderwerpen aan bod. Je leert de juiste houding, gitaar stemmen, riffs spelen, snaren vervangen, theorie van bekende liedjes, tablatuur lezen, belangrijke toonladders, elk majeur & mineur akkoord en barré akkoorden.

Naast het videomateriaal dat je ontvangt zul je ook nog eens uitgebreide bijlagen en audio meespeelbestanden ontvangen. Hiermee zul je in staat zijn om nieuwe theorie gemakkelijker onder de knie te krijgen.

Als laatst zul je met de cursus toegang krijgen tot een community van gitaristen. Hierin kun je vragen stellen waarbij je altijd snel antwoord hebt. Ook wordt er jaarlijks door Koen Snoek een kampvuurevent georganiseerd op Texel. Kortom is de cursus Gitaarles van Koen een van de meest complete gitaarles cursussen op de markt.

Gegeven door:Koen Snoek
Eigen community:ja
Prijs:€ 77 (eenmalig)
Beoordeling:9,5 / 10

Beste Cursus

Gitaarles van Koen

Eindelijk alles leren over gitaar spelen met Koen Snoek? Leer op een voordelige manier vanuit huis gitaar spelen in 22 lessen.

Gitaartabs

Mocht je niet alleen op zoek zijn naar gitaarlessen maar ook naar tablatuur kan Gitaartabs de ideale optie voor jou zijn. Op Gitaartabs worden deze twee zaken met elkaar gecombineerd waardoor het dus een groot pakket aanbiedt.

Op het gebied van gitaarlessen heeft het platform een totaal van 250 lessen. Hoewel dit een stuk meer zijn dan bij Gitaarles van Koen worden deze lessen wel door verschillende gitaristen gegeven waardoor ze minder persoonlijk zijn en ook wat moeilijker te volgen.

Wel blinkt Gitaartabs uit door de tablatuur die ze aanbieden. Dit onderdeel van de website genaamd ProTabs biedt interactieve bladmuziek aan. Hierbij kun je gemakkelijk nieuwe nummers leren op de gitaar met akkoorden, tabs, speeltips en songteksten van ProTabs.

Inmiddels heeft ProTabs al een erg grote database waardoor je keuze hebt tussen een enorm aanbod aan nummers. Ook worden elke week weer nieuwe nummers toegevoegd aan de database van ProTabs waaronder nieuwe nummers die in de Nederlandse top 40 verschijnen.

Hoewel minder actief dan bij Gitaarles van Koen beschikt Gitaartabs als laatst nog over een eigen forum. Verder werkt Gitaartabs niet met een eenmalige betaling maar met een abonnement die je maandelijks kunt opzeggen. 

Gegeven door:Diverse gitaristen
Eigen community:ja
Prijs:Eerste maand € 1 daarna € 15,95
Beoordeling:8 / 10

Beste Combo

gitaartabs beste online gitaarles cursus

Gitaartabs

Bij Gitaartabs kun je zowel gitaarlessen als online interactieve bladmuziek vinden. Leer hierbij vaardigheden en muziekstijlen van diverse gitaristen.

Gitaarles.nl

Het online gitaarles platform gitaarles.nl van Michel Penterman is al sinds 2009 actief en heeft al ruim 5500 mensen geholpen met leren gitaar spelen. Hierbij biedt het platform stap-voor-stap gitaarlessen waarin diverse onderwerpen worden behandeld.

De online gitaarles cursus bestaat daarbij uit drie delen:

  • Akkoorden voor beginners;
  • Tokkelen bij het kampvuur;
  • Barré akkoorden.

In elk van deze delen zul je weer nieuwe kennis leren over gitaar spelen. Daarbij krijg je ook nog eens handboeken met instructies, akkoordenschema en een liedjespakket. Ook wordt wekelijks een live les gegeven waar je live vragen kunt stellen aan een van de leraren.

Naast deze mogelijkheid tot live interactie met de leraren beschikt het platform ook over een eigen community. Hierbij kun je leren van andere cursisten en heb je een tweede mogelijkheid om vragen te stellen.

Gitaarles.nl werkt via een abonnement die je per 3 of 12 maanden kunt afsluiten. Bij beide opties krijg je direct toegang tot de drie beginnerscursussen. 

Gegeven door:Michel Penterman
Eigen community:ja
Prijs:€ 69 per 12 maanden
Beoordeling:8 / 10

Voordeligste Abonnement

online gitaarles cursus voor beginners

Gitaarles.nl

Leer van de gitarist Michel Penterman gitaar spelen. Hierbij krijg je toegang tot erg veel lesvideo’s en kun je gebruik maken van de actieve community.

Basiscursus gitaar

Aart Lameris is een gitaarleraar uit Zwolle die recentelijk ook zijn eigen cursus heeft opgezet. Oorspronkelijk is hij met de gitaar begonnen omdat hij veel muziek luisterde en dit zelf ook wilde naspelen.

Op basis van de ervaring die hij heeft met het fysiek lesgeven aan honderden leerlingen heeft hij een cursus opgezet waarin hij zijn technieken gebruikt om beginners zo goed en eenvoudig mogelijk gitaar te leren spelen.

De basiscursus voor beginners van Aart Lameris bestaat uit 30 lessen. Nadat je de cursus eenmalig hebt gekocht zul je onbeperkt toegang krijgen tot deze lessen en kun je meteen aan de slag.

In de cursus worden diverse onderwerpen als meespelen met tracks en liedjes, slagjes, tokkelen, plectrumtechniek, akkoorden en tabs lezen en stemmen behandelt. Ook leer je 25 basisakkoorden en bevat de cursus instructies voor het spelen van 18 bekende nummers.

Wat wel een nadeel is van de cursus, is dat het geen eigen community bevat. Ook is de cursus wat duurder in vergelijking met concurrenten. 

Gegeven door:Aart Lameris
Eigen community:nee
Prijs:€ 99 (eenmalig)
Beoordeling:7,5 / 10

Nieuwste Cursus

beste online gitaarles cursus aart

Basiscursus gitaar

Leer samen met Aart Lameris de basis van gitaar spelen. Hierbij leer je alle belangrijke vaardigheden binnen maar liefst 30 lessen.

Gitaar Solo’s Leren Spelen

Een andere cursus van gitaarles.nl is Gitaar Solo’s Leren Spelen. Met deze cursus zul je leren om eenvoudig de gaafste solo’s te spelen van bijvoorbeeld The Eagles, ColdPlay, Queen, John Mayer, Deep Purple, Nirvana, Eric Clapton, Chuck Berry en Amy McDonald.

Hierbij maakt het niet uit of je op een akoestische of elektrische gitaar speelt. Daarbij zijn deze lessen ook echt voor beginners. Het is dus niet erg als je nog geen noten kunt lezen en geen akkoorden kunt spelen, dit komt namelijk uitgebreid aan bod in de cursus.

In totaal krijg je toegang tot 250 video’s met uitleg over 5 opzienbarendste en meest voorkomende gitaarsolo technieken, tablatuur, toonladders en gitaarsolo’s. Daarbij krijg je ook oefen video’s in drie verschillende tempo’s waardoor je langzaam kunt opbouwen.

Als laatst ontvang je een handboek met meer dan 150 pagina’s en krijg je toegang tot de community van gitaarles.nl.

Gegeven door:Michel Penterman
Eigen community:Ja
Prijs:€ 69,95 (eenmalig)
Beoordeling:7 / 10

Gaafste solo’s spelen

gitaar solo online cursus

Gitaar Solo’s Leren Spelen

Leer de gaafste solo’s spelen op de akoestische of elektrische gitaar vanuit huis. Hierbij ontvang je 250 video’s en een PDF-handboek met ruim 150 pagina’s.

Beste online gitaarles cursus conclusie

In dit artikel hebben we de beste online gitaarles cursussen inzichtelijk gemaakt. Hierbij hebben we 5 opties gegeven waar je vandaag nog mee kunt beginnen. Wanneer je uiteindelijk graag gitaar wilt leren spelen is het uiteindelijk aan jezelf om actie te ondernemen.

Plaats een reactie