Hoeveel kost een Gitaar?

Je wilt een gitaar kopen, maar hoeveel kost een gitaar nu eigenlijk? In dit artikel zullen we antwoord geven op deze vraag! Daarbij maken we onderscheid tussen de akoestische, elektrische en basgitaar.

Daarnaast kijken we naar de voordelen van gitaarspelen en gitaarlessen voor de beginners. Hierdoor weet je met dit artikel precies hoe je kunt beginnen met gitaar spelen en wat de kosten hiervan zijn.

Inhoudsopgave

Waarom Gitaar Spelen?

Wanneer je opzoek bent naar informatie over het kopen van een gitaar, zul je mogelijk nog twijfelen of je wel of niet gitaar wilt gaan spelen. Daarom willen we eerst even de tijd nemen om uit te leggen waarom je überhaupt gitaar zou willen spelen.

Als eerst is het erg leuk om op een gitaar jouw favoriete nummers te spelen. Of je nu van rock & roll, jazz, volksmuziek, country of reggae houdt. Met een gitaar kun je in veel verschillende muziekstijlen liedjes spelen.

Ook is een gitaar goed voor de mentale gezondheid van een mens. Het zorgt voor ontspanning, socialiteit en het is goed voor je hersenen. Bij gitaar spelen werken namelijk beide hersendelen met elkaar samen. 

Verder kun je met een gitaar ook de leukste nummers voor familie, vrienden en kennissen spelen. Of dit nu thuis, bij een kampvuur of op vakantie is! Met een gitaar zorg je gegarandeerd voor een geweldige sfeer.

Wanneer je graag wilt genieten van deze voordelen is het wel belangrijk dat je zelf actie onderneemt. Veel mensen dromen ervan om gitaar te spelen, maar ondernemen nooit actie waardoor ze deze droom ook nooit bereiken.

Daarom raden we aan om gewoon te beginnen door een gitaar te kopen en online gitaarlessen te volgen. Hoewel gitaar spelen in het begin moeilijk zal zijn, wordt het na verloop van tijd steeds makkelijker. Het is echter aan jezelf om de eerste stappen te zetten en actie te nemen!

Hoeveel kost een Gitaar?

Leuk allemaal die voordelen van gitaar spelen, maar hoeveel kost een gitaar nu eigenlijk? 

Het is belangrijk om te weten dat een gitaar helemaal niet zoveel hoeft te kosten, zeker niet als het je eerste gitaar is. Je hebt voor onder de € 100,- keuze tussen een ruim assortiment van gitaren. De prijzen van gitaren verschillen afhankelijk van het soort.

gitaar kosten

Naast dat je een gitaar in een muziekwinkel kunt kopen is het ook mogelijk om een gitaar online te bestellen. Wanneer je namelijk online een gitaar koopt kun je kiezen tussen honderden verschillende soorten gitaren en de beste deal vinden.

Daarnaast heb je ook altijd een ruim retourtermijn, mocht de gitaar toch niet bevallen. Verder is het makkelijk en kun je vaak binnen een dag al beginnen met spelen op je nieuwe gitaar. Om online een gitaar te bestellen raden we bol.com en Bax Music aan.

Akoestische Gitaar

De goedkoopste gitaren die je kunt kopen zijn akoestische gitaren. Dit omdat deze gitaren ook het makkelijkst zijn om te produceren. Akoestische gitaren zijn gemaakt van massief hout of gelamineerd hout. Hierbij is gelamineerd hout de goedkoopste optie. 

Naast dat dit soort gitaren het goedkoopst is, kun je ook nog eens het beste beginnen met een akoestische gitaar wanneer je voor het eerst gitaar gaat spelen. Gitaar leren spelen is namelijk het makkelijkst met een akoestische gitaar.

Vanaf: € 70,-

Elektrische Gitaar

Vergeleken met een akoestische gitaar is de elektrische gitaar wat duurder. Dit komt omdat je bij een elektrische gitaar ook zaken als een versterker, kabels en pedalen moet aanschaffen. Ook is de gitaar zelf duurder doordat het elektrische componenten bevat.

Bij het kopen van een eerste elektrische gitaar kan het voordelig zijn om gelijk een hele elektrische gitaar set te kopen. Dit is een pakket waarbij je een elektrische gitaar krijgt samen met alle accessoires.

Hierdoor zul je in een keer een elektrische gitaar, versterker, kabels, pedalen, plectrums en een tas geleverd krijgen. Vooral als beginner is dit erg handig! 

Vanaf: € 135,-

Basgitaar

De duurste soort gitaren is de basgitaar. Hoewel de prijzen van deze gitaren maar net iets hoger komen dan de prijzen van de elektrische gitaren. Dit zal ongetwijfeld komen doordat er veel minder basgitaren worden geproduceerd dan elektrische gitaren. 

Net als bij elektrische gitaren liggen prijzen van basgitaren hoger wegens de elektrische componenten van de gitaar en bijkomende zaken als een versterker. 

Vanaf: € 150,-

Gitaarles voor Beginners

Natuurlijk mogen gitaarlessen naast het kopen van een gitaar natuurlijk niet ontbreken. Zonder lessen wordt het namelijk moeilijk om gitaar te leren spelen. Je kunt natuurlijk lessen nemen van een gitaarleraar, echter is het goedkoper om een online gitaarles cursus te volgen.

Met de gitaarles cursus van Koen Snoek leer je in 22 lessen gitaar spelen. Koen Snoek is een gitarist met meer dan 27 jaar ervaring op de gitaar die verschillende gitaarcursussen aanbiedt op zijn website.

Het leuke van deze cursus is dat je alles leert over gitaar spelen en de gitaar zelf. Van snaren vervangen, akkoorden, gitaar stemmen tot speeltechnieken. Alles komt langs in de online gitaarcursus van Koen

De cursus is te koop voor € 77,-. Na aankoop krijg je levenslang toegang tot de cursus en zul je ook nog eens toegang krijgen tot een exclusieve community van gitaristen. Met de onderstaande knop maak je gebruik van de tijdelijke actie

Hoeveel kost een Gitaar conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar waarom je gitaar zou willen spelen en naar de vraag hoeveel kost een gitaar. Hieruit is gebleken dat akoestische gitaren het goedkoopst zijn gevolgd door elektrische gitaren en als laatst basgitaren.

Verder hebben we nog de online gitaarles cursus van Koen Snoek laten zien waarmee je als beginnend gitarist op een leuke en goedkope manier gitaar kunt leren spelen. We hopen dat je hiermee een goed beeld hebt gekregen over gitaar spelen en de kosten die eraan zitten. 

Plaats een reactie