Gitaarles voor Kinderen

Hedendaags is de gitaar onder kinderen een van de populairste instrumenten. Dit waarschijnlijk door de vele optredens op TV van kinderen die gitaar spelen. In dit artikel zullen we daarom alles vertellen over Gitaarles voor Kinderen.

Daarbij kijken we naar de verschillende voordelen dat gitaar spelen voor kinderen heeft. Ook laten we zien welke manieren er zijn om gitaar te leren spelen en waar je moet opletten bij het kopen van een gitaar voor een kind.

Inhoudsopgave

Mijn Kind wil Gitaar Spelen

Wat als je kind gitaar wilt leren spelen? Ten eerste is het erg leuk als een kind gitaar wil spelen. Dit omdat gitaar spelen verschillende voordelen met zich meebrengt.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. Dit terwijl reguliere onderwijsinstelling helaas steeds minder aandacht besteden aan muziekonderwijs.

Bij muziek spelen werken namelijk beide hersendelen met elkaar samen. Hierdoor worden nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt, welke ook weer zorgen voor betere prestaties bij vakken als taal en rekenen. 

Ook is gitaar spelen goed voor sociale contacten. Zeker als kinderen op een geef moment met elkaar muziek gaan maken! Daarbij werkt muziek ook stressverlagend. 

Wegens deze redenen is het volgen van gitaarles voor kinderen een mooie manier om te zorgen voor positieve ontwikkelingen bij een kind. 

Gitaarles voor Kinderen 

Kinderen kunnen tegenwoordig op verschillende manieren gitaar leren spelen. Dit is door middel van een gitaarleraar, online cursus of een boek.

Het is aangeraden om pas te starten met gitaarlessen, wanneer het kind ongeveer 7 jaar oud is. Bij het leren spelen van een instrument is namelijk concentratie vereist. Rond 7-jarige leeftijd is bij de meeste kinderen dit genoeg ontwikkeld.

Gitaarleraar

Een gitaarleraar is de beste optie om gitaar te leren spelen wanneer kinderen moeite hebben met leren. Met een gitaarleraar wordt namelijk het niveau en de oefeningen individueel afgestemd op iedere leerling.

gitaarleraar

Het nemen van een gitaarleraar zal echter wel erg prijzig zijn. Van begin tot eind kost

het gemiddeld € 780,- (€ 15,- per half uur x 52 weken). Daarnaast moet je ook nog naar de locatie van de gitaarleraar reizen, wat weer extra tijd en geld kost.

Voor kinderen kan een andere optie een muziekschool zijn. Hier kunnen kinderen gitaar leren spelen samen in een groep met andere kinderen. Hoewel, dit al iets goedkoper is dan een gitaarleraar is het nog steeds een prijzige optie.

Online Cursus

Tegenwoordig is gitaar leren spelen door middel van een online gitaarles cursus een erg goede optie. De cursussen die je kunt vinden op het internet zijn van hoogwaardige kwaliteit waarbij je toegang krijgt tot video’s, pdf bestanden en oefeningen.

Een voorbeeld van een online cursus is Gitaarles van Koen. In deze cursus leert de gitarist Koen Snoek in 22 lessen alles over gitaar spelen. Koen Snoek heeft zowel jonge als oude leerlingen die de cursus volgen. Hierbij was de jongste gitarist die de Gitaarles cursus van Koen heeft gevolgd 7 jaar oud!

Doordat de cursus voornamelijk bestaat uit video’s is de cursus goed te volgen voor kinderen. Daarbij is het ook ideaal dat de lessen vanuit huis gevolgd kunnen worden op een computer, tablet of smartphone. 

Wat ook fijn is aan een online cursus, is de goedkope prijs. De Gitaarles cursus van Koen kost eenmalig € 77,-. Na aankoop van de cursus krijg je meteen levenslang toegang tot alle lessen. Dit maakt een online cursus een van de beste opties!

Boek

Natuurlijk kun je ook gitaar leren spelen door middel van een boek. Voor kinderen raden we dit echter af. Gitaar leren vanuit een boek kan erg moeilijk zijn, doordat alles op papier wordt uitgelegd. Dit zal hiermee een negatieve impact hebben op motivatie en doorzettingsvermogen. 

Daarom kunnen kinderen het beste via een gitaarleraar of online cursus gitaar leren spelen. Op deze manier zullen kinderen sneller alles over de gitaar leren.

Gitaar Kopen voor Kinderen

Natuurlijk kun je geen gitaar spelen zonder dat je een gitaar hebt. Ongeacht van het soort gitaar waarop een kind gaat spelen, is het formaat van groot belang. Een gitaar die niet het juiste formaat heeft voor een kind kan een negatieve invloed hebben op de resultaten.

De reden hiervoor is het zware gewicht en de breedte van de gitaarhals die gitaren van volledige grootte hebben. Verschillende bedrijven maken daarom gitaren van een kleiner formaat dat geschikt is voor kinderen.

Deze gitaren worden ook wel kindergitaren genoemd. Voor de jongste kinderen tot ongeveer 9 jaar heb je gitaren van ½ formaat. Voor al wat oudere kinderen heb je gitaren van ¾ formaat.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een gitaar te kopen waar een kind in kan groeien, is het toch afgeraden. Je kunt het beste kindergitaren kopen op Bax Music of bol.com. Klik op de onderstaande knoppen om meteen het aanbod kindergitaren te bekijken.

Conclusie Gitaarles voor Kinderen

In dit artikel heb je verschillende tips en tricks gekregen voor kinderen die gitaar willen spelen. Het is voornamelijk van belang om aan de slag te gaan en te beginnen. 

Met de verschillende opties voor gitaarlessen weet je op welke manieren kinderen kunnen leren gitaar spelen. Uiteindelijk is de gitaar een super leuk instrument waarmee kinderen de leukste kinderliedjes kunnen spelen. 

Plaats een reactie