Gitaarles Kosten

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in gitaar leren spelen. Nu heb je misschien de vraag ‘wat kost gitaarles?’. Daarom zullen we in dit artikel inzicht geven in Gitaarles Kosten.

Gitaar leren spelen kan namelijk erg prijzig zijn. Terwijl dit niet zo hoeft te zijn met de verschillende goedkope opties waardoor de kosten voor gitaarlessen tegenwoordig laag liggen. Deze 3 opties laten we zien in dit artikel!

Inhoudsopgave

Waarom Gitaar Leren Spelen?

Voordat we de verschillende opties om gitaar te leren spelen laten zien, willen we eerst uitleggen waarom je überhaupt gitaar zou willen spelen.

De gitaar is een prachtig instrument waar je mooiste nummers op kunt spelen. Niet alleen zorgt een gitaar voor ontspanning, het is ook nog eens goed voor de hersenen! Dit doordat beide hersendelen met elkaar samen werken wanneer je gitaar speelt. 

waarom gitaarles volgen

Stel je nou eens voor hoe het zou zijn om jouw favoriete nummers op de gitaar te spelen. Je kunt dan gitaar spelen voor vrienden, familie en kennissen of zelfs een optreden geven voor een groot publiek. Ook is gitaar spelen bij een kampvuur een ervaring die je niet wilt missen.

Dit maakt dat de gitaar een geweldig instrument is waarmee je ook nog eens veel verschillende muziekstijlen kunt spelen. Hoewel gitaar leren spelen tijd en energie kost zul je de rest van je leven veel plezier hebben aan gitaar spelen. 

Wat we wel willen benadrukken is dat veel mensen gitaar willen spelen maar nooit actie ondernemen. Wanneer je nooit actie onderneemt en niet begint met leren zul je ook nooit nummers kunnen spelen op de gitaar. Stel het dus niet uit en begin liever eerder dan later.

Gitaarles Kosten

De kosten die aan gitaarles zitten verbonden verschillen afhankelijk van de methode waarmee je gitaar wilt leren spelen. Daarom laten we hier 3 methodes zien. 

Gitaarleraar

De optie waarbij de gitaarles kosten het hoogst liggen is een gitaarleraar. Met een gitaarleraar krijg je persoonlijke lessen die zijn afgestemd op jouw niveau en vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat de lessen van een gitaarleraar erg prijzig zijn.

Daarnaast komt ook nog eens dat je bij een gitaarleraar vaak reiskosten moet maken. Want als je wilt dat een gitaarleraar naar jouw eigen huis toekomt, zal het alleen nog maar duurder worden. Gemiddeld kost een gitaarleraar rond de € 15,- per uur.

Kosten: € 780,- voor een jaar les (52 weken * € 15,-)

Online gitaarles cursus

De beste combinatie voor prijs en kwaliteit is een online gitaarles cursus. Met een online gitaarles cursus leer je gitaar spelen met een cursus die gemaakt is door een ervaren gitarist. Dit kan dan vanachter een computer, laptop, smartphone of tablet en volledig vanuit huis.

Hierdoor heb je bij een online gitaarles cursus geen reiskosten en hoef je geen afspraken te plannen met een gitaarleraar. Daarnaast krijg je ook toegang tot een community van andere gitaristen waardoor je alsnog altijd vragen kunt stellen.

Een goede online gitaarles cursus is Gitaarles van Koen. In deze cursus leert de gitarist Koen Snoek je in 22 lessen gitaar spelen. Koen Snoek is een gitarist uit Volendam die al meer dan 27 jaar ervaring heeft. Inmiddels hebben al meer dan 4000 gitaristen zijn cursus gevolgd.

banner gitaarles van koen

Dit met een goede reden. Niet alleen geeft Koen duidelijk les waardoor je op een goede manier gitaar zult leren spelen. Ook heeft Koen een grote community opgebouwd en geeft hij jaarlijks een kampvuur evenement op Texel. 

Het leuke is dat de cursus geschikt is voor iedere leeftijd. De jongste gitarist die de cursus heeft gevolgd is 7 jaar oud en de oudste 70 jaar. Mocht je nog twijfelen, kun je ook een 7 daagse gratis gitaarcursus proberen om te kijken of gitaar spelen echt iets voor je is.

Prijs: € 77,- (Levenslang toegang)

Boeken

De gitaarles kosten liggen bij boeken het laagst. Echter, moet je er maar net van houden. Met een boek heb je alleen de beschikking tot droge tekst en plaatjes. Dit maakt dat leren uit een boek een stuk moeilijker is.

Dit terwijl bij een gitaarleraar of online gitaarles cursus je iemand hebt die alles voordoet. Daarom kost gitaar leren spelen uit een boek veel meer tijd en energie dan bij een andere opties. Mocht je perse een boek willen heb je een ruim aanbod op bol.com en Bax Music.

Prijs: € 10,- tot € 25,-

Gemiddelde Prijs Gitaar

Natuurlijk maak je naast gitaarlessen ook nog kosten voor een gitaar. De gemiddelde prijs voor een akoestische gitaar is € 75,-. Voor deze prijs kun je een goede beginnersgitaar vinden die een mooi geluid produceert. Daarnaast zijn akoestische gitaren ook het makkelijkst voor beginners.

Elektrische gitaren zijn vergeleken met akoestische gitaren duurder. Dit komt doordat je bij een elektrische gitaar ook zaken als een versterker, kabels en pedalen nodig hebt. Hierdoor zul je bij een elektrische gitaar eerder rond de € 180,- zitten. 

Verder heb je nog een aantal gitaar accessoires die belangrijk zijn voor elke gitarist:

  • Stemapparaat;
  • Extra set gitaarsnaren;
  • Gitaarband;
  • Plectrums.

Gitaarles Kosten Conclusie

Met de opties uit dit artikel blijkt dat gitaar leren spelen helemaal niet duur hoeft te zijn. Je hebt immers verschillende betaalbare opties. Vooral een online gitaarles cursus blijft ideaal. Bij Gitaarles van Koen betaal je eenmalig € 77,- waarna je levenslang toegang hebt tot alle lessen. 

Uiteindelijk is het belangrijk dat je actie onderneemt en begint met gitaar spelen. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog.

Plaats een reactie