Gitaar Stemmen Online

Wil je graag een gitaar stemmen online? Dan ben je bij dit artikel op de juiste plek! In dit artikel ontdek je een lijst met de beste mogelijkheden om via de microfoon van je smartphone of computer een gitaar online te stemmen.

Naast de mogelijkheden waarmee je online een gitaar kunt stemmen laten we ook een aantal andere opties zien. Hiermee weet je aan het einde van dit artikel precies hoe je nauwkeurig een gitaar kunt stemmen.

Inhoudsopgave

Kan ik een gitaar stemmen online?

Ja! Een gitaar stemmen online is zeker mogelijk. Hierbij zijn er een heleboel gratis online tools die je kunt gebruiken om een gitaar op de juiste toonhoogte te krijgen. Deze gebruiken over het algemeen de microfoon van een smartphone of computer en variëren van eenvoudige tot complexe tools.

Wanneer je een gitaar gaat stemmen online zijn er wel een aantal basisregels die je moet volgen. Het is hierbij belangrijk dat je ervoor zorgt dat je op een rustige plek bent en dat de microfoon van je smartphone of computer goed werkt.

Zorg er hierbij voor dat de microfoon waarmee je de gitaar stemt geen andere geluiden dan de gitaar detecteert. Wanneer dat het geval is kun je online de gitaar stemmen waarbij je snaar voor snaar ervoor zorgt dat de gitaar juist is afgestemd.

Naast dat je online een gitaar kunt stemmen kan dit ook met een stemapparaat. Dit is een klein apparaatje die je op de kop van een gitaar kunt klemmen en waarmee je nauwkeurig een gitaar kunt stemmen. Dit is vaak een makkelijkere optie waarbij een stemapparaat niet veel hoeft te kosten.

Gitaar stemmen online

Met de volgende 4 opties kun je een gitaar stemmen online. Deze online tools zijn nauwkeurig genoeg om je gitaar op een aanvaardbaar niveau te stemmen. De nauwkeurigheid zal echter ook afhangen van de kwaliteit van je microfoon

Guitar-Tuner

Met de website Guitar-Tuner kun je gemakkelijk een gitaar online stemmen. De website ondersteunt 6-snarige akoestische en elektrische gitaren, 4-snarige basgitaren en ukeleles. Hierbij is de website eenvoudig te gebruiken.

Voor het stemmen van een gitaar kun je dit met de website op gehoor doen of via de ‘auto mode’. Hierbij maakt de website gebruik van je microfoon en detecteert die automatisch welke snaar je speelt. Dit zodat je de gitaar op een goede manier kunt stemmen.

Het enige echte nadeel van deze website is het gebrek aan ondersteuning voor alternatieve toonhoogtes. Wel is het een eenvoudige online tool dat heel goed werkt als je een gitaar op de juiste standaard toonhoogte wilt brengen.

gitaar stemmen online guitar-tuner

Fender Tune

Fender is een welbekend gitaar merk dat ook verschillende mogelijkheden aanbiedt waarmee je online een gitaar kunt stemmen. Allereerst kun je via de website van Fender een gitaar stemmen op gehoor. 

Hierbij kun je kiezen tussen het stemmen van een akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en ukelele. Daarbij kun je ook kiezen op welke toonhoogte je de gitaar wilt stemmen.

Naast de website heeft Fender ook de Fender Tune app. Hiermee kun je een gitaar stemmen met hulp van een microfoon. Hierbij luistert de app naar de gitaar en geeft hierbij feedback om de gitaar naar de juiste toon te stemmen. Al met al heeft het gitaarmerk Fender een aantal handige online opties voor stemmen. 

GuitarTuna

Een van de meest gebruikte apps voor het online stemmen van een gitaar is GuitarTuna. Met deze app kun je een gitaar nauwkeurig stemmen. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende instrumenten en akkoorden.

Naast het stemmen van een gitaar heeft GuitarTuna veel andere functionaliteiten. Hierbij kun je akkoorden leren spelen, spelletjes spelen voor gitaristen en heeft de app ook tablatuur voor nummers. 

De app is zowel te gebruiken voor Android als IOS. Wel een nadeel is dat je met de gratis versie van de app alleen gitaren kunt stemmen van zes snaren. Hierdoor is deze app niet geschikt voor iedere gitarist.

ProGuitar

Een andere website waarmee je online een gitaar kunt stemmen is ProGuitar. Deze website heeft drie manieren om de toonhoogte te meten. Namelijk met een digitaal scherm, notenwiel en een wijzer.

Je kunt hierbij de gitaar stemmen door middel van een microfoon waarbij het scherm aangeeft hoe de gitaar afgesteld staat. De tool ondersteunt een groot aantal instrumenten waaronder de gitaar, bas, ukulele, banjo en zelfs de viool.

Het mooie van deze website is dat je een groot aanbod aan verschillende toonhoogtes hebt. Hierdoor kun je veel verschillende tonen uitproberen voor je gitaar. De standaard 6-snarige gitaar heeft zelfs meer dan vijftig opties.

proguitar gitaar stemmen

Alternatieve gitaar stemmen online

Naast een gitaar stemmen online heb je ook andere manieren waarop je een gitaar kunt stemmen.

Gitaar stemmen op gehoor

Wanneer je een gitaar op gehoor kunt stemmen weet je meteen of je gitaar goed gestemd is of niet. Na verloop van tijd krijg je als gitarist een natuurlijk gevoel van de toonhoogte verhoudingen tussen noten. 

Hierbij is het natuurlijk erg handig om als gitarist onmiddellijk te herkennen wanneer een snaar niet goed gestemd is. Dus hoewel online stemmen met een microfoon erg handig is, is het ook een goed idee om een er een gewoonte van te maken om ook op gehoor te stemmen.

Mocht je nog een beginnende gitarist zijn kun je dit leren met een online gitaarcursus. Met Gitaarles van Koen leer je in 22 lessen gitaar spelen waarbij alle onderwerpen waaronder gitaar stemmen behandeld worden.

Stemapparaat

Naast de genoemde online tools kun je ook een los stemapparaatje kopen. Dit is een apparaat die je aan de kop van een gitaar kunt klemmen en vervolgens door middel van het display ziet of de snaar hoger of lager gestemd moet worden.

Daarbij is een los stemapparaatje vaak wat nauwkeuriger dan online stemmen. Een stemapparaat voor gitaren is vaak erg goedkoop en je kunt zelfs in luidruchtige omgevingen nog je gitaar stemmen.

Gitaar stemmen online conclusie

In dit artikel hebben we vier opties laten zien waarmee je online een gitaar kunt stemmen. Deze websites en apps geven elk de mogelijkheid om gemakkelijk met een computer of smartphone een gitaar te stemmen.

Naast deze online mogelijkheden hebben we ook twee alternatieve laten zien waarmee je ook een gitaar kunt stemmen. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt van de verschillende mogelijkheden wat betreft gitaar stemmen.

Plaats een reactie