Gitaar Leren Spelen Tips

Je wilt beginnen met gitaarspelen, maar waar moet je nu eigenlijk precies op letten? In dit artikel zullen we 10 gitaar leren spelen tips geven. Van gitaarlessen tot het stellen van doelen.

Aan het einde van dit artikel zul je weten op welke manier je makkelijk gitaar kunt leren spelen. Hierdoor zul je sneller positieve resultaten behalen met de gitaar. 

Gitaar Leren Spelen Tips

De volgende 10 gitaar leren spelen tips zullen je helpen om de gitaar beter onder de knie te krijgen.

1. Onderneem actie

Veel mensen willen graag gitaar leren spelen maar ondernemen nooit actie. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen wanneer je nog niet bent begonnen bent met gitaar spelen.

Of dit nu beginnen is door te beginnen met gitaarlessen of de aankoop van je eerste gitaar. Zolang je actie onderneemt zal het lukken om in de toekomst jouw favoriete nummers op de gitaar te spelen. 

2. Vergeet niet de lessen

Het nut van gitaarlessen wordt door beginnende gitaristen vaak onderschat. Gitaar leren spelen zonder het nemen van lessen gaat namelijk erg moeilijk. Daarnaast is de kans groot dat je bepaalde technieken en houdingen verkeerd zult aanleren met alle gevolgen van dien.

Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor lesmateriaal over de gitaar. Dit kan door middel met het nemen van gitaarlessen met een leraar op locatie, een boek of met een online gitaarles cursus.

Voor een online gitaarles cursus raden we Gitaarles van Koen aan. In deze online gitaarles cursus zal de gitarist Koen Snoek je gitaar leren spelen in 22 lessen. Koen Snoek is een gitarist met al meer dan 27 jaar ervaring, daarnaast hebben al meer dan 4000 gitaristen zijn cursus gevolgd!

Het fijne van deze cursus is dat je volledig vanuit huis gitaar kunt leren spelen. Daarnaast is de cursus een stuk goedkoper dan het nemen van lessen met een gitaarleraar.  Ook krijg je na aankoop levenslang toegang tot de cursus. Via de onderstaande knop vind je meer informatie over de cursus. 

3. Kies vaste momenten

Wanneer je gitaar wilt leren spelen is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Het maakt hierbij niet uit of je een uur of maar 5 minuten oefent. Plan hiervoor een aantal vaste momenten in de week wanneer je aan de slag gaat.

Door vaste momenten te plannen zorg je voor structuur. Hierdoor zul je vaker oefenen met de gitaar, waardoor je sneller positieve resultaten zult behalen. Want uiteindelijk blijft gitaar leren spelen een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

4. Ga voor een akoestische gitaar

Voor beginnende gitaristen is gitaar leren spelen op een akoestische gitaar het makkelijkst vergeleken met andere soorten. Daarom kun je voor een eerste gitaar dus het beste een akoestische gitaar kopen.

Mocht je toch liever op bijvoorbeeld met elektrische gitaar willen beginnen, kan dit natuurlijk ook. Maar wees dat wel voorbereid op extra uitdaging in het leerproces om de gitaar onder de knie te krijgen.

Je kunt een akoestische gitaar voordelig bestellen via bol.com of Bax Music. Bij beide webwinkels heb je keuze tussen honderden verschillende gitaren. Daarnaast hebben beide webwinkels een ruim retourtermijn, mocht de gitaar toch niet bevallen.

5. Zet doelen

Het is altijd belangrijk om doelen te stellen. Dit kunnen doelen op korte termijn zijn, zoals het leren van een bepaalde techniek, maar ook doelen op lange termijn. Wil je bijvoorbeeld op een geefmoment bepaalde nummers kunnen spelen of optreden voor een publiek?

Door doelen te stellen heb je iets om naartoe te werken. Daarom is het stellen van doelen erg handig als beginner.

6. Spelen met andere gitaristen

Het kan leuk zijn om eens een keer met andere gitaristen af te spreken in plaats van altijd zelfstandig te spelen. Niet alleen is gitaar spelen met andere gitaristen leuk, je kunt vaak ook veel leren van een mede-gitarist.

7. Gebruik een spiegel

Heb je er wel eens over nagedacht om voor een spiegel te oefenen? Hoewel het raar klinkt kan het erg leerzaam zijn. Door voor een spiegel te oefenen kun je tijdens het spelen je techniek en houding in de gaten houden. Dit kan leerzaam en handig zijn!

8. Speel nieuwe nummers rustig

Wanneer je nieuwe nummers aan het leren bent op de gitaar is het handig om het eerst op een laag tempo te spelen. Zeker als je lastige nummers of razendsnelle solo’s probeert te leren.

Door een nieuw nummer eerst op een laag tempo te spelen zul je voorkomen dat je het nummer verkeerd aanleert. Als je het nummer eenmaal onder de knie hebt, kun je vervolgens steeds meer gaan versnellen.

9. Zorg voor accessoires

Het leven van een gitarist wordt een stuk makkelijker met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een stemapparaat voor het stemmen van de gitaar, plectrums of gitaarband. Bekijk dus welke accessoires je nodig hebt als gitarist.

10. Geniet van de gitaar

Uiteindelijk is het vooral belangrijk om plezier te hebben. Kies dus jouw favoriete nummers en leer deze spelen op de gitaar. Of speel bijvoorbeeld gitaar bij het kampvuur voor familie en vrienden. Geniet er dus van!

Gitaar leren spelen Tips Conclusie

In dit artikel hebben we 10 gitaar leren spelen tips gegeven voor de beginnende gitarist. Als je meer wilt weten over gitaar leren spelen of het kopen van een gitaar, kun je de andere artikelen op deze website bekijken. Mocht je nog vragen hebben kun je ook altijd een reactie achterlaten onder het bericht. 

Plaats een reactie