Gitaar Leren Spelen Gratis: 3 Opties

Naast dat je betaalde opties hebt om gitaar te leren spelen, heb je ook een aantal gratis opties. Hiermee kun je dus zonder het maken van kosten gitaar leren spelen. Daarvoor laten we in dit artikel opties zien voor gitaar leren spelen gratis.

Naast de gratis opties zullen we ook een aantal betaalde, maar goedkope alternatieve laten zien. Hoewel je voor deze opties moet betalen zullen ze wel een stuk beter zijn dan de gratis opties. Uiteindelijk hoeft een goede gitaarcursus minder te kosten dan je in eerste instantie zou denken.

Inhoudsopgave

Gitaar Leren Spelen Gratis

Wanneer je gitaar wilt leren spelen gratis heb je de volgende drie mogelijkheden.

  • Gratis 7 Daagse Gitaarcursus
  • YouTube filmpjes bekijken
  • Artikelen lezen

Gratis 7 Daagse Gitaarcursus

Koen Snoek is een gitarist met meer dan 27 jaar ervaring die verschillende gitaarcursussen aanbiedt. Hiervan is een cursus een 7 daagse gratis gitaarcursus. Hierbij ontvang je gedurende een week elke dag een nieuwe les.

Met deze cursus zul je leren om je eerste liedje op de gitaar te spelen. Daarnaast ontvang je ook nog eens een gratis gitaarakkoordenboek. Hierdoor kun je een begin maken als gitarist.

YouTube

Ook met YouTube kun je gratis gitaar leren spelen. YouTube is namelijk zo groot dat elke dag nieuwe video’s worden geupload waarin verschillende aspecten van de gitaar worden uitgelegd.

Zo kun je op YouTube video’s vinden waar de basis van gitaar spelen wordt uitgelegd. Daarnaast kun je voor de meeste muzieknummers wel een tutorial video vinden op YouTube.

youtube gitaar leren spelen gratis

Wel een nadeel van YouTube is dat de kwaliteit van sommige video’s erg laag ligt. Daarnaast heb je geen goede opbouw van lessen zoals je hebt bij een gitaarcursus. Hierdoor zul je mogelijk belangrijke lessen en aspecten van gitaar spelen missen.

Op YouTube hoef je alleen de zoekterm ‘gitaarles’ of ‘guitar lesson’ in te voeren en je krijgt gelijk duizenden resultaten. Hierbij heb je met Engelstalige video’s vaak meer keuze.

Artikelen lezen

Door artikelen op het internet te lezen kun je ook al veel leren. Zo heb je artikelen over het lezen van akkoorden, houding bij gitaar spelen en nog veel meer. Wel vereist het veel zoekwerk om verschillende artikelen te zoeken.

Net als bij YouTube video’s mis je structuur waardoor je mogelijk belangrijke onderwerpen mist. 

Goedkoop Gitaar Leren Spelen

Wanneer je dit artikel leest ben je waarschijnlijk op zoek naar gratis opties om gitaar te leren spelen. Maar wist je dat er ook goedkope opties zijn waarbij je volledige gitaarcursussen tot je beschikking krijgt?

Vroeger kon je alleen gitaar leren spelen van een leraar. Hierbij zijn gitaarleraren een erg prijzige optie. Zo kost het van begin tot eind gemiddeld € 780,- (€ 15,- per half uur x 52 weken). Daarnaast moet je vaak ook nog naar de gitaarleraar reizen waardoor je ook nog eens reiskosten maakt.

Tegenwoordig heb je verschillende online gitaarles cursussen. Hierbij kun je vanachter een computer, tablet of smartphone gitaar leren spelen. Doordat de cursus maar eenmalig gemaakt hoeft te worden door een professioneel gitaarspeler zijn dit soort cursussen erg goedkoop. 

Ook werken deze online gitaarles cursussen stukken beter dan gitaar leren spelen via YouTube of artikelen. Dit omdat deze cursussen structuur bevatten waar je alle onderwerpen die belangrijk zijn voor beginnende gitaristen op het juiste moment zult leren.

Gitaarles van Koen

Met de online gitaarles cursus van Koen zul je in 22 lessen gitaar leren spelen. Ook krijg je nog eens toegang tot 2 extra lessen. Tijdens de lessen leer je verschillende aspecten van gitaar spelen. Waaronder majeur & mineur akkoorden, toonladders, houding, tablatuur lezen, gitaarsnaren vervangen en gitaar stemmen.

Alle lessen zijn te vinden in de interactieve online leeromgeving. Hiervan ontvang je direct inloggegevens na aanschaf van de cursus. Ook krijg je toegang tot een besloten community met meer dan 4000 andere cursisten en gitaristen. Hier kun je altijd een vraag stellen wanneer je ergens vastloopt.

Met deze redenen is Gitaarles van Koen zeker de investering waard. Je zult hiermee op een makkelijke en leuke wijze gitaar leren spelen. Daarnaast krijg je levenslang toegang tot de cursus.

Prijs: € 77,-

banner gitaarles van koen

Gitaartabs

Een andere optie voor een online gitaarles cursus is Gitaartabs. Net als bij Gitaarles van Koen krijg je met Gitaartabs toegang tot online gitaarlessen. Daarbij heeft Gitaartabs 250 lessen van verschillende professionele gitaarspelers. Hoewel je daardoor meer lessen krijgt dan bij Gitaarles van Koen, is het wel wat minder persoonlijk.

Verder heeft Gitaartabs ook een service genaamd Protabs. Dit is interactieve bladmuziek van gitaarliedjes met akkoorden, tabs, speeltips en songteksten. Daarbij zie je naast de bladmuziek altijd een YouTube video staan die synchroon loopt met de bladmuziek.

Inmiddels beschikt Protabs over een grote database aan nummers, waarin elke week weer nieuwe liedjes bijkomen. Ook heb je een forum waarmee je in contact kunt komen met andere gitaristen. Gitaartabs werkt met abonnementen die je elke maand kunt opzeggen. 

Prijs: Eerste maand € 1,-

Tabulatuur voor makkelijke gitaarliedjes

Gitaarboek

Wanneer je liever niet achter een computer, tablet of smartphone les krijgt, is een ouderwets boek ook een goede optie. Je hebt tegenwoordig namelijk verschillende gitaarles boeken waarmee je gitaar kunt leren spelen.

Wel kan leren uit een boek wat moeilijker zijn dan het volgen van een cursus. Dit omdat een boek alleen plaatjes en tekst heeft, waar een online cursus bestaat uit video’s waarin een gitaarleraar alles uitlegt.

Als je opzoek bent naar een gitaarboek is het ‘Gitaar boek voor beginners’ een aanrader. In dit boek worden alle belangrijke aspecten van gitaar spelen behandeld. 

Gitaar Leren Spelen Gratis Conclusie

Uiteindelijk zijn er veel verschillende manieren waarop je gitaar kunt leren spelen. Hierbij is het doel natuurlijk om je favoriete nummers op de gitaar te spelen. Dit misschien wel voor vrienden, familie en kennissen of zelfs een groot publiek.

Het belangrijkste hierbij is dat je actie onderneemt en begint met een van de vele methodes. Je gaat immers niet vanzelf gitaar leren spelen. Daarvoor is actie en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar wanneer je eenmaal begint en je eerste liedjes op de gitaar speelt, is het gevoel echt geweldig!

Plaats een reactie