Gitaar Leren Spelen Boek

Wanneer je op de gitaar wilt beginnen is gitaar leren spelen met boek een mogelijkheid. In dit artikel kijken we daarom naar gitaarboeken waarmee jij gitaar kunt leren spelen. 

Daarbij maken we onderscheid tussen gitaar theorie boeken en gitaar akkoorden boeken. Ook laten we naast gitaarboeken de optie zien om gitaar te leren spelen via een online gitaarles cursus.

Inhoudsopgave

Gitaar leren spelen boek

Er zijn een hoop manieren om gitaar te leren spelen waaronder een gitaarleraar, online cursus of een boek. Veel beginnende gitaristen vinden het hierbij fijn om gitaar te leren spelen met een traditioneel boek.

Het grootste voordeel van een gitaarles boek is dat het zeer voordelig is. Zowel een online gitaarles cursus en voornamelijk een gitaarleraar zijn vaak duurder dan een boek. Hierdoor bespaar je veel geld.

Wel kan gitaar leren spelen met een boek moeilijker zijn. Bekijk daarom ook eens de online gitaarles cursus aan het einde van dit artikel zodat je alle opties inzichtelijk hebt. Het zal je misschien verbazen dat dit soort cursussen eigenlijk nog best goedkoop zijn.

Maar eerst laten we de 7 beste gitaar theorie boeken en gitaar akkoorden boeken zien.

Gitaar theorie boek

Met een gitaar theorie boek zul je alle theorie leren wanneer je gitaar wilt leren spelen. Daarom laten we de volgende 5 opties zien.

Gitaar boek voor beginners

Het eerste boek dat we laten zien is het ‘Gitaar boek voor beginners’. Met dit boek leer je over de basishouding, techniek, stemmen, akkoorden, tokkelen, slagritmes, oefeningen en liedjes. Hierdoor zul je alles over de gitaar leren.

Naast het boek ontvang je bij aankoop ook een persoonlijke code die je toegang geeft tot online oefeningen en video voorbeelden. Waardoor deze optie ook meer betreft dan alleen een boek. 

Met de persoonlijke code krijg je toegang tot een eigen leeromgeving op Gitaartabs.nl. Hier zijn alle online oefeningen en voorbeelden te vinden. Wanneer je meteen op zoek bent naar het beste gitaarboek voor beginners is dit het antwoord.

Leer gitaar spelen – Beginners gitaarboek

Als je opzoek bent naar een goedkopere optie dat tevens een e-boek is, kan de ‘Leer gitaar spelen – Beginners gitaarboek’ misschien wel wat voor jou zijn. Met dit e-boek leer je de belangrijkste informatie over gitaar spelen met begrijpbare taal en afbeeldingen.

Daarbij legt het boek ook uit hoe de gitaar precies in elkaar zit en welke handige hulpmiddelen er zijn om beter gitaar te spelen. Omdat het een e-boek is, kun je direct aan de slag na de aankoop.

Praktisch handboek gitaar leren spelen

In het boek ‘Praktisch handboek gitaar leren spelen’ worden alle basistechnieken om gitaar te spelen stap voor stap uitgelegd. Het boek legt namelijk alle beginsel uit van foto na foto en noot voor noot.

In de eerste hoofdstukken begint het boek met basisakkoorden en technieken. Later volgen de meer uitgebreide akkoorden, baslijnen, hammer-ons en barré akkoorden. Hoewel het een mooi boek is, zeggen de reviews dat het boek aan de moeilijke kant is voor beginners.

Ik Speel Gitaar!

Ben je opzoek naar een boek dat voornamelijk geschikt is voor kinderen? Dan is ‘Ik Speel Gitaar’ misschien wat voor jou. Het boek bevat verschillende delen met bekende liedjes in verschillende stijlen, zoals blues, klassiek, pop en volksmuziek.

Daarnaast bevat het boek oefenmateriaal, leuke invul spelletjes en gehooroefeningen. Dit maakt dat ‘Ik Speel Gitaar!’ geschikt is voor jonge gitaristen vanaf 9 jaar oud.

Gitaarspelen doe je zo!

Mogelijk nog een betere optie voor kinderen is het boek ‘Gitaarspelen doe je zo!’. Dit boek is namelijk speciaal geschreven voor kinderen die voor het eerst kennis willen maken met de akoestische of elektrische gitaar.

Het fijne van dit boek is dat het de leerling in staat stelt om snel in te schatten of gitaar spelen echt iets voor hem of haar is. Daarnaast bevat het boek veel vrolijke kinderliedjes.

Gitaar akkoorden boek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al veel weet over gitaar spelen en alleen op zoek bent naar een gitaar akkoorden boek. In dit geval raden we de volgende twee opties aan.

Beginnerscursus Gitaar Akkoorden

De eerste optie is ‘Beginnerscursus Gitaar Akkoorden’. Dit boek bevat de meest bruikbare open, barré en jazz akkoorden van de meest gebruikte akkoord typen. Daarnaast bevat het boek ook informatie over stemmen, hoe je bladmuziek leest, transponeren en het gebruik van een capodaster.

Fasttrack Gitaar Akkoorden Toonladders

De tweede optie is ‘Fasttrack Gitaar Akkoorden Toonladders’. Het boek bevat meer dan 1400 gitaarakkoorden in verschillende liggingen. Ook heeft het boek twintig akkoordenschema’s die passen bij verschillende muziekstijlen zoals pop, country, funk en rock.

Online gitaarles cursus

Wanneer je dit artikel leest is de kans groot dat je opzoek bent gegaan naar boeken om gitaar te leren spelen. Maar heb je wel eens een online gitaarles cursus overwogen?

Hoewel online gitaarles cursussen net wat duurder zijn dan boeken, zijn ze stukken beter. Je krijgt namelijk alles over de gitaar uitgelegd in video’s van een ervaren gitaarspeler in plaats dat je ‘droog’ theorie leest uit een boek.

Met de gitaarles cursus van Koen leer je gitaar spelen in 22 lessen. Dit door middels van videolessen die je via de digitale omgeving volgt. Daarnaast krijg je ook nog eens pdf lesmateriaal en audio’s om je verder te ondersteunen.

Ook krijg je met de gitaarles cursus van Koen toegang tot een besloten community met andere gitaristen en cursisten. Hierdoor kun je altijd vragen stellen wanneer je vastloopt in het leerproces.

De gitaarles cursus kost met de tijdelijke actie € 77,- waardoor de prijs hoger ligt dan een gitaarboek. Echter, zul je een stuk sneller en beter gitaar leren spelen met een online cursus dan een boek.

Wacht dus niet langer en begin vandaag nog!

Plaats een reactie