Beste Online Gitaarles – 3 Opties

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar online gitaarlessen. Je bent zeker niet de enige! Tegenwoordig zijn online gitaarlessen erg populair. Maar er zijn zoveel online cursussen, dus wat is nu precies de beste online gitaarles cursus

In dit artikel laten we de drie beste opties zien en zullen we uitleggen waarom online gitaarlessen nu zo geweldig zijn. 

Beste Online Gitaarles

Om je verschillende opties te geven hebben we hier de drie beste online gitaarles cursussen die momenteel beschikbaar zijn in Nederland.

GitaarcursusPrijsMeer informatie
1) Gitaarles van KoenEenmalig € 77Klik hier om de cursus te bekijken
2) GitaartabsEerste maand € 1, daarna € 15,95 per maandKlik hier om de cursus te bekijken
3) Gitaarles.nl€ 5,75 tot € 9,95 per maandKlik hier om de cursus te bekijken

Gitaarles van Koen

Als je meteen op zoek bent naar de beste online gitaarles cursus, raden we Gitaarles van Koen aan. Deze cursus bestaat uit 22 lessen die worden gegeven door de gitarist Koen Snoek.

Koen Snoek is een gitarist uit Volendam en heeft al meer dan 27 jaar ervaring met de gitaar. Oorspronkelijk is hij opgeleid door de gitaristen van de 3J’s. Daarbij heeft hij ook over de jaren heen zelf live optredens gegeven voor publiek.

Met Gitaarles van Koen leer je alles over gitaar spelen. Van houding, ritme, akkoorden, tablatuur, stemmen van een gitaar en het vervangen van snaren. Alle belangrijke aspecten van gitaar spelen zullen langskomen in de cursus.

Wat opvalt aan de cursus is dat alles erg duidelijk wordt uitgelegd door Koen Snoek. Daarbij ontvang je naast de video’s ook PDF-bestanden en audio’s om je extra te ondersteunen.

Ook krijg je toegang tot een besloten community met andere cursisten waar je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen kunt stellen. Daarnaast geeft Koen Snoek maandelijks een live webinar die je kunt volgen.

De prijs van deze cursus is € 77,-. Hoewel dit duur lijkt, is het een stuk goedkoper dan een gitaarleraar. Dit terwijl je wel alle aspecten leert over gitaar spelen. 

Na aanschaf van de cursus krijg je levenslang toegang tot alle video’s. Daarnaast krijg je ook nog eens 14 dagen tevredenheidsgarantie, mocht de cursus toch niet bevallen. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de tijdelijke actie!

banner gitaarles van koen

Gitaartabs

Een andere optie voor online gitaarles is Gitaartabs. Dit is een website met meer dan 80.000 leden die naast gitaarlessen ook interactieve bladmuziek aanbiedt. Doordat het deze twee aspecten combineert, is de website gelijk een compleet pakket.

In totaal heb je bij Gitaartabs 250 lessen die worden gegeven door verschillende professionele gitaristen. Hoewel dit er meer zijn dan bij Gitaarles van Koen voelen ze minder persoonlijk en is de uitleg vaak ook minder duidelijk. 

Wel worden bij deze lessen veel aspecten van gitaar spelen behandeld. Van speeltechnieken, houding, akkoorden tot het stemmen van een gitaar. Alles wat belangrijk is voor de beginnende gitarist komt wel langs!

Naast de lessen heb je ook ProTabs. Dit is interactieve bladmuziek waarbij je tablatuur, akkoorden en speeltips kunt vinden van nummers. Daarnaast wordt de bladmuziek synchroon afgespeeld naast de YouTube video van het nummer.

De interactieve bladmuziek wordt afgespeeld in de online media player van ProTabs. Hierbij kun je de bladmuziek versnellen, vertragen en transponeren. Dit maakt het leren van nieuwe nummers erg makkelijk.

Ook het Protabs een grote database aan nummers waar wekelijks nieuwe nummers aan worden toegevoegd. Hierdoor heb je genoeg keuze tussen liedjes die je kunt leren spelen op de gitaar.

Wel werkt Gitaartabs met een maandelijks abonnement. Dit is een nadeel ten opzichte van Gitaarles van Koen, waar je voor een eenmalig bedrag levenslang toegang krijgt. Echter, kun je nu de eerste maand uitproberen voor maar € 1,-.

Tabulatuur voor makkelijke gitaarliedjes

Gitaarles.nl

De laatste optie in deze lijst is Gitaarles.nl. Bij deze online gitaarles cursus krijg je stap-voor-stap uitgelegd hoe je gitaar kunt leren spelen. De cursus bestaat al meer dan 10 jaar, waarbij al meer dan 5000 cursisten de cursus hebben gevolgd. 

Het leuke van deze cursus is dat je naast de lessen ook verschillende PDF-handboeken ontvangt met instructies. Deze bevatten onder andere akkoordenschema’s en handige tips.

Verder bestaat de cursus uit drie delen die elk 10 lessen bevatten. Hierdoor zul je in totaal 30 lessen ontvangen. Deze drie delen zijn: Akkoorden voor beginners, Tokkelen bij het Kampvuur en Barré Akkoorden in een Band.

Ook deze cursus werkt met een abonnement. Hierbij kost de cursus van Gitaarles.nl € 5,75 tot € 9,95 per maand afhankelijk van de lengte van het een abonnement. Wel is de cursus inmiddels wat verouderd doordat die niet meer wordt geupdate.

Waarom Online Gitaarles Volgen?

Nu je de beste online gitaarles opties hebt gezien, zul je misschien nog de vraag hebben waarom je überhaupt een online gitaarles cursus zou moeten volgen. Je kunt bijvoorbeeld ook gitaarlessen van een leraar nemen.

Ten eerste is het belangrijk om vooral te doen wat voor jouw het beste is. Heb je moeite met leren, dan kan persoonlijke begeleiding van een gitaarleraar een goede optie zijn.

Wel zijn gitaarlessen van een gitaarleraar erg prijzig. Zo ben je met één jaar les waarbij je elke week een half uur les hebt al rond de € 780,- kwijt. Daarnaast moet je ook nog eens naar de locatie van de gitaarleraar reizen wat ook weer geld en tijd kost.

Online gitaarles cursussen zijn daartegen een stuk goedkoper. Daarbij komt ook nog dat je ze volledig vanuit huis kunt volgen en daardoor ook niet vastzit aan afspraken met een gitaarleraar. 

Ook hebben online gitaarles cursussen vaak een gezellige community waar je altijd vragen kunt stellen. Wat vooral ook handig is om te weten dat een online cursus niet onderdoet in kwaliteit vergeleken met een leraar.

Duizenden gitaristen hebben met succes gitaar leren spelen via een online gitaarles cursus!

Online Gitaarles Gratis

Het is ook mogelijk om een gratis 7-daagse gitaarles cursus te volgen. Deze cursus is gemaakt door Koen Snoek en je zult gedurende een week elke dag een nieuwe les, gratis ontvangen in je mailbox.

Hierbij ontvang je ook een gitaarakkoordenboek en zul je leren om voor het eerst een liedje op de gitaar te spelen. Via de onderstaande knop kun je een vliegende start maken als beginnende gitarist.

Gratis Stappenplan

Naast het volgen van gitaarlessen zijn er nog een aantal andere stappen die handig zijn om te volgen wanneer je gitaar wilt leren spelen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van je eerste gitaar of het aanschaffen van handige accessoires.

Daarom hebben we een gratis stappenplan gemaakt waarin alle belangrijke stappen voor beginnende gitaristen worden uitgelegd.

Beste Online Gitaarles Conclusie

In dit artikel hebben we de beste online gitaarles cursussen laten zien. Daarbij hebben we ook gekeken waarom je online gitaarlessen zou moeten volgen en heb je een aantal gratis opties gezien. 

Hierdoor heb je hopelijk een goed beeld gekregen van de verschillende opties om online gitaar te leren spelen. Mocht je verder nog vragen hebben mag je altijd een reactie achterlaten!

Plaats een reactie