Beste Online Gitaarcursus

Als je op deze pagina terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek naar een online gitaarcursus. Tegenwoordig zijn online gitaarcursussen razend populair en dit met een goede reden. Het is namelijk ideaal om vanuit huis online gitaar te leren spelen. Maar wat is nu de beste online gitaarcursus?

Om deze vraag te beantwoorden laten we in dit artikel drie verschillende opties zien. Hierdoor kun jij de beste online cursus vinden en vandaag nog de eerste stappen zetten om jouw favorieten nummers op de gitaar te spelen.

Inhoudsopgave

Beste online gitaarcursus

Om verschillende opties te laten zien vertellen we over de volgende cursussen:

  • Gitaarles van Koen
  • Gitaartabs
  • Gitaarles.nl

Gitaarles van Koen

Als je meteen op zoek bent naar de beste online gitaarcursus raden we de online cursus van Koen aan. Deze cursus wordt gegeven door de gitarist Koen Snoek die al ruim 29 jaar ervaring heeft op de gitaar.

Tijdens de cursus zul je gitaar leren spelen in 22 lessen. Deze lessen bestaan uit video’s van hoge kwaliteit waarin Koen stap-voor-stap alle aspecten van de gitaar uitlegt. Naast de video’s ontvang je ook nog eens printbare PDF bijlagen en MP3 meespeelbestanden.

Ook krijg je bij de cursus toegang tot een besloten community van gitaristen en studenten. Dit is een ontmoetingsplaats met gelijkgestemde mensen waar al je vragen welkom zijn. Zo heb je meteen contact met andere cursisten.

In totaal heeft de online gitaarles cursus van Koen al meer dan 6000 cursisten. Daarnaast heb je levenslang toegang tot de cursus na aanschaf. Vooral dit is een groot voordeel in vergelijking met andere online cursussen.

Cijfer: 9.5/10

Prijs: € 77,-

banner gitaarles van koen

Gitaartabs

Wanneer je niet alleen op zoek bent naar een online gitaarcursus, maar ook een website met gitaar akkoorden en tabs wilt, is Gitaartabs een aanrader. Gitaartabs combineert namelijk deze twee aspecten waardoor het een groter pakket aanbiedt dan alleen een gitaarcursus.

De online gitaarcursus van Gitaartabs bestaat uit 250 gitaarles video’s. In deze video’s zul je onder andere verschillende basis technieken leren. Hieronder vallen aspecten zoals tokkelen en het bespelen van een gitaar met een plectrum.

Met de cursus krijg je ook toegang tot ProTabs. Hiermee kun je akkoorden lezen met video ondersteuning, waarmee gitaar spelen een stuk makkelijker wordt.

Cijfer: 8.5/10

Prijs: Eerste maand € 1 daarna € 15,95 per maand (maandelijks opzegbaar)

gitaartabs review

Gitaarles.nl

Bij gitaarles.nl krijg je stap-voor-stap videolessen waarbij je gitaar leert spelen. Dit met video’s van hoogwaardige kwaliteit van gitaarleraar Michel Penterman. 

De online gitaarcursus bestaat uit drie delen: Akkoorden voor beginners, Tokkelen bij het Kampvuur en Barré Akkoorden in een Band. Elk deel bestaat uit tien online lessen met tien hoofdstukken.

Naast video’s heeft de cursus ook handboeken met instructies, akkoordenschema’s en belangrijke tips. Ook heeft de cursus een eigen community en vinden er maandelijks twee live lessen plaats. 

De cursus bestaat inmiddels al 10 jaar, waarbij ondertussen meer dan 5000 gitaristen de cursus hebben gevolgd. Wel is de cursus tegenwoordig iets verouderd, doordat Michel Penterman minder actief is geworden.

Cijfer: 7.5/10

Prijs: €5,75 tot 9,95 per maand afhankelijk van de lengte van het abonnement 

gitaarles.nl beginnen

Waarom vandaag nog beginnen met een online gitaarcursus?

Wanneer je gitaar wilt leren spelen maakt het niet uit hoe jong of oud je bent. Wel is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt en begint! 

Gitaar spelen is namelijk een kwestie van veel oefenen. Hoe eerder je begint met oefenen, hoe sneller je ook jouw favoriete nummers op de gitaar kunt spelen.

Wij raden daarom aan om aan de slag te gaan met een van de drie online gitaarcursussen uit dit artikel. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog.

Plaats een reactie