Angus Young

Angus Young staat bekend als de gitarist van de rockband AC/DC. Deze band richtte Angus Young samen met zijn broer, Malcolm Young op in 1973. Ooit is Angus Young op zesjarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Tegenwoordig staat hij bekend als een van de beste gitaristen ter wereld.

In dit artikel zul je alles te weten komen over Angus Young. Je zult leren wie hij is, welke muziek hij met AC/DC heeft gemaakt, welke gitaren hij gebruikt en wat hij ermee verdient heeft. Ook laten we zien hoe je zelf kunt leren om gitaar te spelen.

Inhoudsopgave

Wie is Angus Young?

Angus Young is geboren op 31 maart 1955 in Schotland. Tijdens zijn jeugd verhuisde hij met zijn familie naar Australië. Nadat hij op 15 jarige leeftijd met school stopte speelde hij al in een aantal bands. Uiteindelijk richtte hij in 1973 de band AC/DC op met zijn broer Malcolm Young.

Het eerste album van AC/DC werd uiteindelijk in 1975 uitgebracht met de naam “High Voltage”. Dit album zou uiteindelijk 350,000 keer verkocht worden.

wie is angus young

Angus Young staat erom bekend dat hij tijdens optredens een schooluniform aan heeft. Dit was echter niet altijd het geval. Zo had hij voor zijn tijd met AC/DC ook een supermankostuum, zorrokostuum en gorrilapak aan tijdens optredens. Uiteindelijk is het schooluniform gebleven, dat hij draagt tijdens optredens met AC/DC.

Het echte succes voor de gitarist kwam in 1979 toen het album “Highway to Hell” uitgebracht werd. Het album was een zeer groot succes voor de band.

Echter, overleed een aantal maanden later bandlid Bon Scott aan een alcoholvergiftiging. Daarop volgde vragen of de band nog wel voortgezet moest worden. Nadat de familie van Bon Scott de bandleden had aangemoedigd om verder te gaan, ging AC/DC verder met Brian Johnson. 

Over de jaren haalde de gitarist samen met AC/DC nog veel successen. Hierbij heeft de band ook een aantal wereldtours gedaan. 

Op privégebied is Angus Young getrouwd met de Nederlandse Ellen van Lochem uit Aalten. Ze gingen samen in 1980 ten huwelijk. Ook hebben ze samen een huis in Aalten. Hierdoor is de gitarist regelmatig in Nederland te vinden.

Toen Guns N’ Roses in 2017 een optreden gaf in Nijmegen kwam Angus Young ook langs om een paar AC/DC nummers samen met de band te spelen. Ideaal voor hem, want Aalten en Nijmegen liggen dicht bij elkaar.

Muziek Angus Young

Samen met de band AC/DC heeft de gitarist in totaal 16 studioalbums uitgebracht. Dit tussen 1975 en 2014. 

 • 1975: High Voltage 
 • 1975: T.N.T. 
 • 1976: Dirty Deeds Done Dirt Cheap 
 • 1977: Let There Be Rock 
 • 1978: Powerage 
 • 1979: Highway to Hell 
 • 1980: Back in Black 
 • 1981: For Those About to Rock We Salute You 
 • 1983: Flick of the Switch 
 • 1985: Fly on the Wall 
 • 1988: Blow Up Your Video 
 • 1990: The Razors Edge 
 • 1995: Ballbreaker 
 • 2000: Stiff Upper Lip 
 • 2008: Black Ice 
 • 2014: Rock or Bust 

Bekende nummers zijn Thunderstruck, Let There Be Rock, Highway To Hell, Whola Lotta Rosie en Back in Black.

Gitaren Angus Young

Ooit is Angus Young begonnen met een banjo die omgebouwd was naar 6 snaren. Hij begon daarna op een goedkope tweedehands akoestische gitaar, gekocht door zijn moeder. Zijn eerste elektrische gitaar was een tweedehands Gibson SG.

Tijdens zijn carrière heeft de gitarist verschillende Gibson SGs gebruikt voor optredens. Ook heeft de gitarist samen met Gibson Guitar Corporation een eigen elektrische gitaar gemaakt, de Angus Young SG.

Vermogen Angus Young

Mede doordat Angus vanaf het begin bij AC/DC aanwezig is, heeft hij hier veel geld aan overgehouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gitarist een groot vermogen heeft opgebouwd.

In 2009 kon de gitarist dan ook een enorm huis laten bouwen in Aalten. Het herenhuis heeft drie etages en is gebouwd in de stijl van de negentiende eeuwse neo-renaissance.

Angus Young zijn vermogen wordt in 2020 geschat op 140 miljoen dollar. Ook heeft de gitarist een aantal jaren op de lijst van de Quote 500 gestaan.

Zelf gitaar leren spelen

Wil je net als Angus Young de coolste gitaarriffs kunnen spelen? Van nummers zoals Whole Lotta Rosie, Thunderstruck en Highway to Hell. Dat kan, wanneer je leert gitaar spelen! 

Met de gitaarles cursus van Koen leer je in 22 lessen gitaar spelen. Het mooie hiervan is dat dit volledig vanuit huis kan. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je bent, iedereen kan het leren.

Het belangrijkste is dat jezelf ACTIE onderneemt en begint met leren. Met de onderstaande knop ontvang je ook nog eens een tijdelijke korting op de gitaarles cursus van Koen. Wacht dus niet langer en begin direct.

Plaats een reactie